Dagens makeup

Ikväll ville jag ha en makeup som går lätt att göra men ändå syns! Den är bra att göra om du känner dig osäker, eftersom att du kan experimentera med de ljusa färgerna tills du blir nöjd, och då lätt fylla i med mörkare!

Lägg en ljus skimrande skugga över hela ögonlocket.
Lägg en mörkbrun eller bronsig skugga i globlinjen och i ögats ytterkant.
Lägg en guldig i mitten av ögat.
Nu har du med rätt ljusa färger skapat en bra form för din ögonmakeup, om du inte är helt nöjd så rätta till med en pensel eller tops.
Ta sedan en svart ögonskugga och lägg den precis över den mörkbruna. Sudda ut kanterna så att det är mjuka nyanser som går in i varandra.
Bättra på mittenfärgen så att även de guldiga nyanserna flyter in i de svarta.
Lägg en svart kajal i ögats yttervrå, både under och över ögat, det ramar in dina ögon. Sudda med en pensel så att det inte blir en skarp kant.
Mascara – och du är klar!

Fingrar, pensel eller svamp?

När man ska applicera flytande foundation finns det tre sätt. Fingrar, pensel och svamp.

Med fingrarna är det lätt att applicera formulan, men om du har lätt för att bli röd kan de vara lite för hårdhänta, då är en mjuk svamp ett bättre alternativ. Jag använder bara fingrarna när jag sminkar mig själv. Det sägs att det finns en oskriven regel som säger att makeupartister inte får röra den de sminkar med fingrarna, men när jag följde den regeln och arbetade med en kvinna från Storbritannien skrattade hon bara och sa ”Use your fingers Johanna.” Så jag antar att det är upp till varje modell.



Svampen är bra därför att den lätt applicerar formulan i ansiktet samtidigt som du med en ren sida lätt kan fånga upp foundation där det blivit lite för mycket eller där du vill ha ett tunnare lager. Nackdelen är att du inte kan återanvända svampar och att de suger i sig mycket foundation när du ska applicera formulan, så både svampar och foundation kan gå åt i en rasande takt.

Penseln är bra då du vill applicera mycket eller tjock foundation i ett jämt lager. Nackdelen är att det kan bli lite randigt efter penselns strån, då brukar jag jämna ut formulan med en svamp eller bomullsrondell.

De flesta sminkmärken som säljer penslar säljer även foundationpenslar, den på bilden är från Sephora. Svampar kan du köpa i stort sett överallt där du kan köpa smink, exempelvis H & M.

Dagens makeup: 40-tal!

Idag blir det ett säkert kort och en 40-tals inspirerad makeup. I vår är 50-talet jättestort inom makeup men jag tror att jag ännu så länge gillar den här makeupen lite bättre!



Nu ska jag åka iväg på jobb, Åhlens drar igång ColourCity och jag ska rapportera därifrån. Det blir massor av inspiration och sminktips, vill man kan man även boka in en gratis makeuprådgivning hos sitt favoritmärke, Nivea, Dior eller varför inte Helena Rubenstein.  Spana in http://colourcity.ahlens.se/bokningsinfo/ för att boka en tid i Stockholm, Malmö, Uppsala eller Göteborg.

Ikväll ska jag bättra mig och ge er lite tips om hur ni får till en snygg eyeliner!

Gör Versaces vårmakeup!

Idag var det svårt att komma på någon rolig sminkning, så jag plockade fram Elle UK's Runway Edit för lite inspiration. Jag fastnade direkt för Versaces fräscha rosa-lila makeup. Det bästa är att den inte alls är svår att göra.

Så här gör du:


  • Börja med en primer, den gör att ögonskuggan har något att fästa i vilket ger intensivare färger som håller längre. Har du ingen primer kan du ta concealer, ofta tycker jag att det funkar lika bra.
  • Det svåraste är att göra en snygg ram, alltså det smink som kommer att ligga ovanför ögonlocket. Jag började med att sminka globlinjen, det veck som markerar var ögonlocket slutar, och sminkade lite mer än en halvcentimeter ovanför den. För att knyta ihop med sminket på ögonlocket la jag även lite i ögonlockets ytterkant och längst ut under ögat. Det kan vara svårt att få till det här men för det mesta löser en tops alla problem. Vill du ha en intensivare makeup, satsa på mer mörklila ögonskugga, och vill du ha en ljusare kan du använda en mörkrosa ögonskugga eller ett tunnare lager av den lila.
  • Sedan la jag en rosa ögonskugga mitt på ögonlocket och mitt under den undre fransraden. Längst in vid ögats innervrå la jag en vit skimrande ögonskugga, både över och under ögat.
  • Sist avslutade jag med mascara och ett ljusrosa läppstift.

Så lägger du en snygg bas!

En snygg bas är den främsta förutsättning för en snygg makeup, och det är så enkelt att få till! Så här gör jag:


•    Börja med att lägga en fuktgivande dagcreme och vänta gärna fem minuter tills den torkat in innan du fortsätter.
•    Det finns inget rätt eller fel när det gäller vad som ska komma först, concealer eller foundation. Testa och se vilket resultat som blir bäst med dina produkter. Det jag tycker funkar bäst är att först täcka över eventuella finnar med en concealer. Anledningen till att jag gör det är för att jag använder en concealer i en lite gulare nyans på röda blemmor och då vill jag kunna lägga en foundation i rätt hudton över den.
•    Sedan fortsätter jag med foundation. Jag har lite fräknar så när jag har fin hy låter jag gärna dem lysa genom makeupen, därför tunnar jag ut min foundation med ett serum.  Vill jag ha mer täckande resultat i exempelvis pannan använder jag foundation där som vanligt, utan att blanda ut den med serum.
•    Jag fortsätter med concealer runt ögonen, inte bara på mörka ringar utan även inne vid den inre ögonvrån och vid ögats yttervrå, samt vid näsvingarna. Det är ställen där vi ljusa svenskar ofta är lite rödare än vår vanliga hudton och där det kan behövas en mer täckande formula än foundation.

•    Efter det applicerar jag rouge strax under den högsta punken på mina kinder och en shading, det är en produkt som ser ut som ett matt mörkbrunt rouge, vilket framhäver skuggan av kindbenet. Den lägger jag lite lätt från örat och ner under den mest markerade delen av mina kindben. Ska jag gå ut då lägger jag även shading under hakan, vilket markerar käkbenet.
•    Sist avslutar jag med ett puder i samma färg som min hudton.

Lycka till!

Två artiklar i nya VeckoRevyn


Vilket sätt kan vara bättre att inleda bloggen med, än att fira att två av mina artiklar är med i det nya numret av VevkoRevyn? Tidningen finns ute nu så vill ni veta vad jag och Susanna Kallur pratade om och hur man vinner fighten mot vuxenakne, då ska ni rusa iväg till närmsta tidningshylla!



Välkommen till min nya blogg!

Your makeup är en skönhetsblogg där jag delar med mig av mina tips och trix som makeupartist. Du får se mina makeuper och jag visar hur du ska göra för att själv kunna sminka dig i de senaste trenderna. Samtidigt får du följa mig i mitt arbete som journalist och makeupartist.

 

Hoppas att du hittar något du gillar!

 

X

Johanna

 


RSS 2.0