Färgstarka pasteller






Idag har jag gett kombinationen av två helt olika pastellfärger en chans. Först kändes det riktigt konstigt, men nu när jag gått runt i de olika makeuperna ett tag så känns det faktiskt rätt bra. Nu ska jag bara bestämma vilken makeup som var snyggast så att jag kan måla båda ögonen likadant. Vilken gillar ni bäst?








Ögonskuggorna jag använde.

Grymma nageltips!





Aceton och nagellacksremover brukar ju vara det absolut grymmaste som finns mot naglarna, så när jag av en slump testade Make up stores små bomullsrondeller dränkta i nagellacksremover blev jag riktigt förvånad. De är supermilda för naglarna. Förutom att nagelacket försvinner finns det inte ett tecken på att jag plågat naglarna med en remover. Två rondeller brukar räcka för att ta bort nagellacket så burken räcker i en evighet. Dessutom kan du ha den i väskan utan att den läcker, vilket alltid är ett plus för klantiga själar som jag själv.  Brukar finnas på erbjudande för typ 50 spänn.

Nagelbanden och nagelbandscreme var något som jag länge tycke var en otroligt överskattad produkt. Det var ju bara nagelband så varför inte smörja dem med en handcreme och peta till dem lite då och då. Skönhetsexperter kunde rabbla upp hur många fördelar som helst, men det är trots allt kroppens typ minsta del. Så varför investera i en hel produkt till bara den? Tills jag läste ett test i Damernas Värld där just ACO:s Cuticle cream fick superbetyg, för sin ringa kostnad på 50 spänn. Småländsk och snål som jag kan vara bestämde mig för att det var värt att ge den en chans... och vilken skillnad! Naglarna mår faktiskt bättre, nagelbanden håller sig hela och fina, och när naglarna växer stannar de kvar i sitt nära osynliga lilla läge. Kanske hade alla skönhetsexperter rätt och att det faktiskt är så, att en av kroppens minsta ytte pytte delar, behöver sin alldeles, alldeles egna superfeta creme.

Forma brynen!

Ögonbrynen är ögats ram, så att lägga lite extra tid på att se till att de har den perfekta formen är absolut värt det. Det vi vill sträva efter är att öppna upp ögat och det är faktiskt riktigt lätt att få till det. Bilden nedan är lite övertydlig men den visar vad som händer då jag kammat mina ögonbryn rakt ned, och rakt upp. Visst påverkar det intrycket av ögat?





Nu ska jag visa hur jag gör i min morgonritual med ögonbrynen:
Mina ögonbryn är rätt kraftiga. Jag väljer att bara noppa bort de strån som växer utanför den naturliga formen och försöker spara ut stråna i själva ögonbrynet för att slippa fylla i med så mycket färg. Tyvärr tar det lååååång tid och dessutom älskar solen att bleka mina ögonbryn högst upp, så att förstärka med lite färg är ett måste. Jag använder därför en hård, smal och skarp pensel och applicerar lite färg längst med den övre kanten, och vid ögonbrynets rot. Det är två bra platser om du vill förstärka formen på ögonbrynet. Sedan tonar jag färgen inåt i ögonbrynet.




I nästa steg använder jag en genomskinlig ögonbrynsmascara. Att förstärka med färg är inget som alla måste göra, men ögonbrynsmascaran kan jag garantera är en produkt som gynnar alla. Jag har provat många olika sorter och alla är faktiskt bra, dessutom räcker de superlänge så det är inte en så stor investering. Det är med mascaran du öppnar upp formen på ögonbrynet och får stråna att ligga på rätt plats hela dagen. Jag börjar med att applicera mascaran rakt upp, nästan som med ögonfransarna.




och i nästa steg så smeker jag lätt den översta kanten för att böja ner de längsta fransarna och skapa en linje som överensstämmer med brynets naturliga form.


Upplagt av: Johanna Ewerbring

Gårdagens makeup







Igår protesterade mitt hår mot det dimmiga och fuktiga vädret hela dagen, så till festen var en hel bunt hårnålar och hårspray enda räddningen. Den här romantiska frisyren är superlätt att göra, men looken kan bli lite för romantisk. Därför gjorde jag en sotad, inte så proper makeup till.

Att göra en sotad makeup är faktiskt mycket lättare än många tror. Jag brukar börja med att göra det svarta med en mjuk kajal och sedan fixera det med en svart ögonskugga. I innervrån lägger jag en ljus ögonskugga och för att jämna ut tonerna dem emellan lägger jag en mellanfärg. Just igår fick det bli grönt!

Upplagt av: Johanna Ewerbring

Fete

Nu är det fest, hinner inte lägga upp festmakeupen men lovar att ordna det imorgon!


Trendigt nagellack



Malin tipsade om det här vårtrendiga nagellacket, som påminner lite om vårensstorsäljare från Chanel. På bilden är det supersnyggt men nu när jag har det på mig känns det snarare som ett höstlack.

After work



En bra afterworkmakeup ska gå snabbt att förändra från vardagsfin till festlig. Den här rosa makeupen är en av mina favoriter till vardags och med en guldglittrig eyeliner och målade läppar passar den perfekt för en utgång. Den glittriga eyelinern är dessutom inte så markerad som en svart, så den är betydligt lättare att applicera. Glittriga eyeliners finns från mängder av märken - vissa är bra, och vissa betydligt sämre. Kolla därför om penseln är tunn och om det är mycket glitter på den. Är den glittrig som ett luciaglitter har du hittat en vinnare!





Visste du att:



Upplagt av: Johanna Ewerbring

Så lyckas du med eyelinern



Att applicera den rätta eyelinern är till en början svårt, och det kräver tålamod. Men när man väl börjar vänja sig så går det riktigt lätt. Du kommer snart att märka att med några penseldrag så går det att förändra intrycket av ögats form och att variera dina makeuper i det oändliga. Här kommer några steg för steg, du kan själv välja om du vill stanna på ett steg eller om du utifrån det vill lägga på mer färg. Går du hela vägen har du den glammigaste festmakeupen säkrad!



Innan du går loss med eyelinerpenseln:

1. Om du vill, måla svart i det övre innerögat och vitt i det undre, det ger ett intensivt intryck utan att förminska ögat för mycket.
2. Lägg en beige ögonskugga nära din egen hudton över hela ögonlocket. Eller en i en pastellfärg om du vill satsa på 50-talslooken.
3. Förbered dig med en massa tops, de kommer att hjälpa dig då du slinter eller vill finslipa formen.
6. Börja med kråksparken. Den är svårast att få till och måste vara likadan på båda ögonen.









I arkivet

hittade jag de här bilderna:




Med ett bra lösögonfranslim går det att fästa det mesta till en makeup. Här är det höstlöv, men det går lika bra med stenar, fjädrar, eller vad du råkr vara sugen på. Perfekt som pricken över i på en temafest eller en kreativ modefotografering!

På sin födelsedag...

kan man bli uppvaktad med så här fina paket...


och få världens finaste hälsning med brev!


Tack!!

Dagens makeup: lila




Idag blir det en pastellmakeup i lila toner. Lila ögonskugga kan, om det går fel, lätt liknas vid en blåtira, så mitt bästa tips för att lyckas med den är att inte läga skuggan så högt över globlinjen och att kompensera med lite mer ljus ögonskugga än vanligt!


Nanoskraj




När jag slog upp tidningen i morse fick jag en obehaglig överraskning till morgonkaffet. Känner ni till nanomaterial? Jag visste att de fanns, och att man inte var säker på effekterna. Nanomaterial är en mini, mini, mini, minimal produkt, så liten att "vissa sorter kan ta sig in genom huden eller lungvävnaden till blodbanan, där de kan påverka hjärtat eller hopa upp sig i andra inre organ. Vissa partiklar kan också tränga in i friska celler och skada dessa, eller arvsmassan i cellkärnan." som det står i SvD idag. Ytterliggare en obehaglig faktor är att vissa nanomaterial i sin struktur påminner om asbestfiber. Uuuurk.

Anledningen till att det här ämnet finns här på bloggen, och inte bara i mina förfasade konversationer den närmsta veckan, är att nanomaterial är jättevanligt i skönhetsprodukter. Tydligen är Tranoxid en av de vanligaste nanoprodukterna och finns bland annat i i kosmetika och solskydd. Det är som tur är, ett av de ämnen som studerats mest och man har då kommit fram till att de här nanopartiklarna inte kan tränga genom frisk hud utan att ämnet fastnar i det yttersta lagret av döda hudceller.
Försäkrar artikeln... Men ändå!?  Jag vet inte om det är ett ämne jag vill ha på huden...

Ska med en gång gå och kika genom lite innehållsförteckningar.

Källa: SvD "En luddig riskbild"
Bild: Hittade jag på: wikipedia


Att unna dig

En lugn och skön söndag passar det väl perfekt att unna sig lite ompyssling!



En skön ansiktsmask passar perfekt. Jag brukar inte ta mig tid att lägga dem så ofta, så när jag väl gör det vill jag ha en som är riktigt djuprengörande. Eftersom att jag har så vintertorr hy är det viktigt att den även är återfuktande. Jag gillar den här masken, för 20 kronor blir den din på Åhlens. Det är mängder i förpackningen så det går lätt att dela på två om du har en kompis som också vill vara med och pyssla om sig. Dessutom luktar den gudomligt av kakao!

Jag tycker att det är jättesvårt att få av allt så jag brukar passa på då jag duschar. Efter att ha tvättat håret torkar jag ansiktet och applicerar masken, då har porerna öppnats lite av det varma vattnet och, jag inbillar mig i alla fall, att ansiktsmasken verkar bättre! Dessutom kan du ju göra en hårinpackning samtidigt!


För att göra ompysslingen komplett använder jag sedan Elisabeth Ardens bodyscrub, Green Tea Revitalize som sköljer bort döda hudceller och lämnar huden med en frisk doft!



Fin i brons



Jag hade tänkt göra en liten flashmodell där jag steg för steg beskrev den här makeupen. Men det var inte så lätt att infoga som jag trodde. Tills jag klurat ut det får ni hålla tillgodo med resultatet på en bronsig makeup. Brons är superbra för oss blåögda då röda toner lyfter ram våra blå ögon. Tyvärr är helt röda ögonskuggor svåra att lägga snyggt, men brons är lätt som en plätt!

Seg

Idag dröjer det lite med en uppdatering, men jag kände inte alls för att göra mig fin för en förmiddag i tvättstugan och i min ensamhet framför datorn. Nu ska jag till gymmet och lyfta skrot och sedan blir det både ansiktsmask och finsmink!

Överretuscherat?



Någon annan än jag som tycker att Maybelline har retuscherat globlinjen lite väl mycket på den vänstra bilden? Inte ett veck, en skugga eller en rynka! Då ser Revlons reklam till höger naturligare ut, trots att det är en betydligt starkare makeup...

På Damernasvarld.se



Finns den här lilla steg-för-steg guiden.

Speciellt för er kan jag dessutom avslöja att ytterliggare två artiklar är på väg så håll utkik!

Nu ska jag åka hem till kära kusin Malin och fira med god mat! Mums!

Festlig turkos



Snälla Linnea var på Body Shops pressvisning och delade med sig av Goody baggen efteråt. Nyfiken som jag är var jag tvungen att testa med en gång. Med rätt primer så gick det att arbeta upp rätt starka färger i makupen som blev betydligt mer turkos och festlig än vad jag först hade tänkt!





Den här ögonskuggan är även ett superbra exempel på duoskuggor som är anpassade för att lätt kunna lägga en grym makeup. En mörkare och en ljusare som kommer att passa ihop, det enda du behöver är en vit skugga att ha i innerögat!



Jag ser ut som en busig femåring med mycket makeup...

Vackert i Vogue!



Ååååh så vackra bilder i Vogues Aprilnummer! Trots att det är en så anrik tidning har de ofta riktigt kreativa beautybilder, och en sådan här bild om någon visar väl att vårens makeup inte har några gränser alls!



Jag blir så inspirerad! Någon gång i veckan ska jag se till att lägga en riktigt färgstark makeup!

Dessutom, en så vacker klänning från Galliano!

Hår, makeup och tyllmålning: Julien D´Ys
Foto: Patrick Demarchelier.
Fashion Editor: Phyllis Posnick.



Militärgrönt och olika penslar



Idag var jag sugen på en militärgrön makeup. Tyvärr hade jag ingen grön i riktigt rätt nyans, men när jag blandade en murrig brun med en knallgrön blev det riktigt bra ändå!


När jag målar mina ögonbryn använder jag den här borsten. Den är hård och har en tunn, skarp kant vilket gör att jag kan förstärka mina linjer. Just i ögonbrynen vill jag ju inte ha en mjuk rund kant som vid en ögonskugga, och därför finns just ögonbrynspenslar.




Jag grundar nästan alltid mina ögonmakeuper med en ljus skugga över hela ögonlocket, och då passar den här breda penseln bra.




När jag sedan jobbar med skuggning och färg vill jag helst ha mindre borstar, men som fortfarande är lät rundade och mjuka. För att måla under ögat så är en tunn borste bra. Den lilla från H & M var ett riktigt fynd! För att vara extra precis är det även bra att ha en eyeliner pensel, tyvärr tappade jag min ner i avloppet i handfatet, urk, men så fort jag köpt en ny ska jag visa er!



Just den lilla från H & M är perfekt om du vill testa att sminka dig med en riktig pensel istället för de små svamppenslarna som medföljer ögonskuggorna. Det är helt klart värt att prova!

Penselfynd!


Den här helgen är jag hemma hos mamma och pappa i Karlstad, och i en liten skåprotning grävde jag fram en hel samling sminkpenslar i mammas skåp. Favoriterna var det här sättet från Estée Lauder (som så fint matchar mitt favoritläppstift.)



Här är en pensel för ögonskuggor och en för läpparna. Den för ögonskuggor tycker jag ser ut att vara lite för mjuk och stor, där gillar jag dem riktigt fasta så att man kan vara väldigt precis...


Men läppstiftspenseln var helt fantastiskt. Precis ett sådant komplement till den lite för fasta som jag har från Make up store. Estée Lauders var både mjuk och lite lyxigare!


Eftersom att samtliga penslar är helt orörda, även de jag gav henne i julklapp för över två år sedan så är det dags att lära henne lite om sminkpenslar, och kanske er med?


Jag vet att penslar är en grymt tråkig, och ofta dyr, investering. Men! Ni kommer märka att det blir en helt annan grej att sminka sig då man har kontroll över var allt hamnar! Så har ni några penslar, fram med dem!

Tips: Intensivare ögonskugga!

Idag är det trendig grön pastellmakeup som gäller, och eftersom att det är fredag passar ett litet partyknep extra bra!



Nästan alla puderögonskuggor blir alldeles, fantastiskt grymma med lite vatten. Se bara skillnaden mellan den första och andra bilden. Det är exakt samma skuggor men med och utan vatten. Så i helgen, testa att sminka dig med samma makeup som du brukar men med lite vatten så kommer den att bli bra mycket intensivare. Sminkar du dig bara med torra ögonskuggor så kan skillnaden bli nästan lika stor om du använder en bra primer innan du lägger ögonskuggan!

Vill du få fram en fin lyster i skuggan under ögat, så använd vatten även där, och istället för att sminka dig med en pensel för ögonskuggor, så använd en eyelinerpensel. Då kommer du att ha full koll på var allt hamnar ;)

Dagens makeup

Glammiga röda läppar!



Vårtrend: Shading

I många av de naturliga vårtrenderna är syftet att förstärka våra naturliga drag. Då är shading ett jättebra redskap, och definitivt värt ett försök!



Shading är en form av rouge som används för att förstärka former i ansiktet, exempelvis kan den förstärka käkbenet, eller kindbenet. Det kan vara svårt att veta exakt var shadingen ska ligga men tänk att du har en lampa ovanför huvudet. Där skuggan från dina kindben faller är där shadingen ska ligga. Ett annat sätt är att känna sig fram till den rätta platsen. Med fingrarna kan du säkert känna det hårda kindbenet och strax under den mjuka kinden. Precis där och i en kort linje från örat mot nästippen ska skuggan ligga!

Snart ska du se att du är ett riktigt proffs på att trolla fram fantastiska kindben!

Spegel, spegel på väggen där...

Säg mig vem som i landet blekast är.
Jag! Sådär, då var det sista av Australienbrännan borta och vi byter ner till den vitaste foundationen i sminkväskan igen. Hurra. På bilden kan man luras och tro att makeupstores foundation är lite mörkare är MAC. Men så är det inte. Den från MAC är så vit, och uppenbarligen jag med! Tack och lov för serum som kan blanda ut formulan och släppa genom lite fräknar iaf. Det kanske är dags att investera i ett exemplar av den produkt alla makeupartister jag intervjuat de senaste veckorna sagt vara vårens måste. Solpudret.

Fint!


I Sydney hittade jag de här fina läppstiftsfodralen på en marknad och köpte genast på mig två, ett till mig och ett till mamma som älskar allt som är inspirerat av folkdräkter. Visst är det tjusigt! Och praktiskt att alltid ha med sig en spegel till läppstiftet!

Vårtrend: Cerisa läppar

Röda läppar i all ära, men visst kan det vara roligt med en ny vårfräsch färg? På Bottega Venetas Milanovisning var de cerisa läpparna i fokus och när det väl kommer till kritan så är det riktigt snyggt på, dessutom går det lätt att lägga makeupen eftersom att du inte behöver bry dig om någon ögonmakeup!


Om du har torra och nariga vinterläppar, ta en hård tandborste och borsta lätt läpparna, då försvinner lite av det nariga. Lägg sedan ett läppbalsam eller 8 hour creme.
Då du ska ha en så stark färg som just cerise så är det smartast att lägga färgen med en pensel. Börja med överläppen och pressa sedan läpparna mot varandra, fyll sedan i avtrycket på underläppen. Jag använder läppstiftet Cremesheen i färgen Lickable från MAC.
Jag tycker att det blir bäst utan läppglans, eftersom att ett läppglans lätt gör att färgen läcker utanför, och just stark cerise gör sig bäst på läpparna.




Vill du gå fullt ut kan du istället göra som Danielle Scutt gjorde på sin Londonvisning och även ha glitter på läpparna, eller varför inte matcha med några knalliga nagellack!

Vårtrend: Beiga toner!




Efter några dagar med hysteriskt mycket jobb har jag varit urkass på att blogga, men den här veckan blir det bättring! Varje dag ska jag sminka mig i en av vårens trender, så spana in bloggen för lite inspiration och enkla tips!


Jag börjar med vårens största trend, jordnära beiga toner. Det är en makeup som passar alla, även er som inte vill sminka er i så starka färger. Dessutom passar alla ögonfärger i den, och den är superlätt att lägga och variera!


Så här gör du:
  • Börja med att lägga en primer på ögonlocket.
  • Lägg först en basfärg, det är en ljus, gärna ljusbeige lite skimrande skugga, över hela ögonlocket och upp en bit över globlinjen. Det kommer att göra det lättare att applicera nästa skugga. Jag använde Make up stores skugga i färgen Muffin.
  • Ta sedan en mörkbrun ögonskugga och applicera den i globlinjen. Använd en pensel och sudda skuggan uppåt från globlinjen och några millimeter upp mot ögonbrynet så att det inte blir några skarpa kanter. Lägg även den mörkbruna skuggan längst ut på ögonlockets yttervrå, och i yttervrån under ögat. Jag använde Cocoa av Håkansson.
  • Välj sedan en beige och skimrande ögonskugga, gärna med lite guldiga toner, jag älskar Pearl från Face, över hela ögonlocket. Sudda i övergången till den mörkbruna skuggan tills tonerna går in i varandra.
  • För att det ska hända lite mer i makeupen vill jag även ha lite färg under ögat. Att måla med ögonskuggor just under ögat kan vara svårt, istället är det lättare att måla med en färgad ögonpenna. En guldig variant är ett måste i vår, jag använder Gold digger från Make up store.
  • Avsluta med maskara.

Snabb vårfräsch makeup


Solen börjar visst sticka fram lite här och var i landet. I Stockholm dröjer den med sin frånvaro men jag kände för att trotsa vädret och satsa på en solkysst makeup, som dessutom går supersnabbt att lägga! Det är en makeup som passar alla åldrar, och eftersom att den har lite orangea toner passar den oss blåögda speciellt bra!

  • Lägg foundation och fixa dina ögonbryn som du brukar, men lägg även lite ljus concealer precis under ögonbrynet, det kommer att öppna upp ögonen.
  • Välj ett orange rouge och applicera det på kinderna. Ta sedan en knallorange ögonskugga, (jag hade ingen så jag tog rouget) och lägg det i och ovanför globlinjen, lägg även ett tunt lager på ögonlocket.
  • Ta sedan en primer och lägg på ögonlocket, anledningen till att jag gör det först nu är för att nästa skugga verkligen ska fastna.
  • Välj en cremevit skugga och lägg den över hela ögonlocket.
  • Ta en ljus kajal, gärna inte kritvit utan lite beige eller rosa och lägg den i ögats innervrå, både ovan och under ögat.
  • Om du vill, ta en svart kajal och applicera den mellan ögonfransarna innan du lägger mascaran.
  • Vill du satsa fullt ut så pudra med solpuder, annars med ditt vanliga!




Produkterna jag använde till ögonmakeupen var:
Face rouge Tonight
Face ögonskugga Pearl
Oriflames Eye Primer
Make up stores ögonpenna Pink dream
Macs kajal Graphblack
Och på läpparna Hawaiian tropics lipgloss Sunkissed

RSS 2.0